Indukcijas plīts pagaidām ir samērā rets viesis virtuvēs. Galvenais iemesls ir tas, ka cilvēki neizprot līdz galam tās darba principu un kādā mērā dotā ierīce ir funkcionāla. Joprojām ir izplatīti mīti par it kā kaitīgo starojumu, savukārt daļu pircēju biedē cena. Noskaidrosim, kādēļ indukcijas plīti tomēr būtu vērts iegādāties.

Indukcijas plīts ir invertora iekārta, paredzētā ēdiena pagatavošanai. Darbības principa pamatā ir elektrisko strāvu vadošās vara indukcijas spoles darbība. Plīts riņķis elektriskā magnētiskā lauka līdz 100 kHz iedarbībā uzsilst daudz ātrāk. Izdalāmie starojumi nekā neietekmē organismi. Pat 30 cm attālumā no paneļa iedarbība paliek minimāla.

Ierīču tehniskie raksturlielumi var atspoguļot šāda saraksta veidā:

  1. Iekārtas DDK ir aptuveni 80-90 %. Pārnēsājamajām ierīcēm ir zems derīgas darbības koeficients (ap 50-60%).
  2. Virsmas temperatūra nav augstāka par 60 grādiem. Uzsilšanas avots ir karstie trauki.
  3. Strāvas frekvence spolēs ir aptuveni 30-60 kHz.
  4. Vadība — ir modeļi ar sensoru, mehānisku vai apvienoto sistēmu vadību. Pēdējais variants ir papildus aprīkots ar režīmu Booster – automātisko jaudas pārslēgšanu uz vienu plīts riņķi.

Padome izvēlei

  1. Pievērsiet uzmanību papildu funkciju esamībai — plīts tehniskajai konstrukcijai ir jābūt aprīkotai ar autoatslēgšanās funkciju iespējamo ugunsgrēku novēršanai, ar sistēmas bloķēšanu, taimeru utt. Sensorā tipa modeļi tiek vadīti ļoti vienkārši un gandrīz neprasa pastāvīgu kontroli no ārpuses.
  2. Pērciet to modeli, kurai piemīt optimālākā jaudas nozīme vienam plīts riņķim — aptuveni 2 kW.
  3. Nekad nepērciet pārāk lielu plīti, kurai grūti būs atrast vietu virtuvē. Labāk iegādāties kaut ko mazāku, bet jaudīgu.
  4. Visstabilākās un drošākas ir galda plītis.

Jautājumu gadījumā vērsieties uz mūsu kompāniju. Mēs izstāstīsim par to, kā izvēlēties piemērotāku modeli, padalīsimies padomos un pieredzes trikos. Izdarīt izvēli un iegādāties profesionālo indukcijas plīti var ŠEIT.