Jūs droši vien pamanījāt, ka ledusskapī glabātie produkti izžūst daudz ātrāk nekā parasti? Tas izskaidrojams ar to, ka gaiss ledusskapī vienmēr ir sauss, un sausā gaisā iztvaikošana tiek paātrināta. Žāvēšana parasti pavada produkta kvalitātes pasliktināšanos. Lai to novērstu, produkts jāuzglabā cieši noslēgtā traukā. Turklāt pārtikas uzglabāšana cieši noslēgtos traukos, pirmkārt, ļauj izvairīties no neapstrādātas un gatavas pārtikas saskares, kas ir ļoti svarīgi, lai novērstu saindēšanos, un, otrkārt, neļautu produktam radīt dīvainu, neparastu smaržu. Tikpat svarīgi ir pareizi sagatavot produktus uzglabāšanai. Ievietojiet tos ledusskapī tikai pēc tam, kad tie ir atdzisuši. Karstie izstrādājumi pārkāpj ledusskapja termisko režīmu, vienlaikus paātrinot mitruma augšanu.
Ja Jūms trūkst laika, vislabāk ir izmantot ūdeni, lai ātri atdzesētu ēdienus. Ielejiet aukstu ūdeni lielā traukā, piemēram, plašā izlietnē, kurā vār ievietot katlu vai citu trauku ar karstu produktu. Uzglabājot dažādus produktus ledusskapī, ir jāievēro noteikti noteikumi. Īslaicīgai uzglabāšanai (dienas laikā) gaļu, mājputnus var ievietot ledusskapja nodalījumā. To nevajadzētu ietīt polietilēnā un citās plēvēs, kuras ir slikti caurlaidīgas mitrumam un gaisam, bet gan pergamenta papīrā. Ceptā vai vārītā veidā to var turēt ledusskapī visu dienu. Gaļa ledusskapī neizžūs un ilgāk paliks svaiga, ja to no visām pusēm ieziedīs ar augu eļļu.
Kā pareizi sadalīt pārtikas produktus pa ledusskapja nodalījumiem? Pirms ledusskapja durvju aizvēršanas padomājiet par produkta pārvietošanu uz citu nodalījumu, pirms nav par vēlu. Sakarā ar brīvu gaisa cirkulāciju ledusskapī dažādās tā zonās tiek iestatītas dažādas temperatūras: no 0 ° C tieši zem saldētavas līdz +8 … + 9 ° C ledusskapja apakšējā daļā. Svaigu gaļu, mājputnu gaļu un zivis īslaicīgai uzglabāšanai vēlams novietot augšējā plauktā. Šeit vislabāk tiek saglabāti arī sieri un sviests. Augļus un dārzeņus uzglabā ledusskapja apakšējā daļā - īpašos konteineros zem stikla. Marinādes ir labi uzglabāt apakšējā plauktā. Vīnus, sulas un minerālūdeņus vislabāk uzglabāt temperatūrā no + 4 līdz + 8 ° C īpašā nodalījumā uz ledusskapja durvīm. Jāatceras, ka dažu produktu pārmērīga atdzesēšana var ietekmēt to garšu.
Pārtikas uzglabāšanas ilgums ledusskapī
Sviestmaizes ar desu, šķiņķi, zivi - 3 stundas
Malta gaļa - 6 stundas
Kāposti, pildīti ar gaļu - 6 stundas
Kūkas un konditorejas izstrādājumi ar krējumu - 6 stundas
Kotletes – 12 stundas
Pankūkas ar gaļu vai biezpienu – 12 stundas
Salātus - 12 stundas
Pienu – 20 stundas
Saldo krējumu - 20 stundas
Vārīta gaļa - 24 stundas
Desa – 24 stundas
Pelmeņi - 24 stundas
Zivis – 24 stundas
Kefīrs - 24 stundas
Biezpiens un sieriņi - 36 stundas
Gaļas pusfabrikāti - 36 stundas
Cepta gaļa un zivis – 48 stundas
Leave a Comment