Atrast piemērotu telpu restorānam nav tik vienkārši, jo tām ir dažādas prasības, normas un ierobežojumi. Labāk atrast telpas kuras iepriekš atrodās restorāns vai kafejnīca, tajā gadījumā Jūs varat ietaupīt naudu un laiku, jo nevajadzēs taisīt kapitālremontu. Dažreiz var atrast telpas jau ar nepieciešamām iekārtām, inventāru un ventilāciju.

Izvēloties telpu, vispirms jāņem vērā divi parametri: telpas stāvoklis un atrašanās vieta. Vieta restorānam tiek izvēlēta ņemot vērā nākotnes restorāna koncepciju. Piemēram, jauniešu kafejnīcai labāk būt netālu no izglītības iestādēm vai mācību centriem, bet ģimenes kafejnīcai labāk būt rajonā ar lielu gājēju plūsmu. Nepareiza lokācija var atstāt restorānu bez apmeklētājiem.

Novērtējiet atrašanas vietu, lai uzzinātu, vai ir blakus konkurenti un cik liela ir mērķauditorija, cik laba sabiedriska transporta piekļuve, lai klientam ir vieglāk atbraukt. Novērtējiet pašu telpu, vai viņa atbilst visām normatīvajiam prasībām. Vēl viens nozīmīgs jautājums, vai var pārplānot telpas, lai uztaisītu remontu pēc Jūsu dizaina. Vai ir visas nepieciešamās komunikācijas. Nepieciešams uzzināt, cik ir liela elektrības jauda, jo pārtikas aprīkojums patērē daudz elektrības.

Restorāna telpas prasības:

· Vairāk nekā 100 m²

· Labas ventilācijas iekārtas

· Kanalizācija

· Palīgtelpas

Pats galvenais jautājums - kāda ir īres maksa. Restorānam nepieciešama liela platība un ne visiem ir iespēja to iegūt sava īpašumā. Īres maksa ir atšķirīga no dažādiem faktoriem – cik liela būs telpas platība, kādā pilsētā un rajonā atrodas telpas, cik liela ir gājēju plūsma un cik izdevīga ir apkārtne ar citam nozīmīgam publiskām vietām. Vidēji īres maksa Latvijā būs no 200.00 līdz 1000.00 EUR rajonos un no 400.00 līdz 6000.00 EUR un vairāk pilsētas centā vai mikrorajonos