Virtuves iekārtu un mēbeļu kvalitāte nosaka ražošanas jaudu un arī ietekmē ēdiena garšu. Tāpēc pirmais, kas jāsaprot, ir iekārtas tehniskie parametri. Iepriekš vajag uzzināt kādi ir restorāna iekārtas aprīkojuma piedāvājumi, cenas un atsauksmes, kā arī iepazīties ar specializēto firmu piedāvājumiem.
Nepieciešamā aprīkojuma saraksts var atšķirties no restorāna ēdienkartes. Piemēram, picērijas restorānam nepieciešamas augstas kvalitātes cepeškrāsnis.
Bet var izcelt galvenās kategorijas, kas ir nepieciešamas katrai virtuvei
· Cepeškrāsns un pārējie aprīkojumi termiskai apstrādei
· Ledusskapji, saldētavas, galds ar atdzesētu virsmu, vakuuma iesaiņotājs ēdiena uzglābšanai, saldēšanas iekārtas jāizvēlas atkarībā no virtuves plānojuma un nepieciešamās pārtikas uzglābšanas.
· Trauku mazgājamā mašīna automatizācijas procesam un trauku dezinfekcijai
· Aprīkojumu dzēriena pagatavošanai: kafijas automāts, sulu spiede.
· Elektriskas iekārtas: mikseris, blenderis, virtuves kombains.
· Virtuves inventārs un citas iekārtas (nazi, virtuves dēlis u.c.)
· Aprīkojumu mīklas pagatavošanai
Izdevumi restorāna aprīkojumam varētu būt dažādi. Lai samazinātu izdevumus, var izmantot pusfabrikātus. Piemēram, maizes izstrādājumus var pirkt maiznīcās, bet kūkas – konditorejā.
Vēl vajag nopirkt mēbeles restorānam un citas nepieciešamās lietas, bāra leti, galdus un krēslus, kases aparātu un terminālu, dekora priekšmetus. Kopēja summa vēl palielināsies ja vajadzēs uzstādīt signalizāciju, kondicionierus un ventilāciju.
Leave a Comment